Az “atom-kályha” megrakása. A világ egyik legrégebbi atomreaktorán (Egyesült Államok, Tennessee, Oak Ridge) több mint 1200 nyílás van az üzemanyagrudak számára. A fényképen éppen az látható, amint egy technikus hosszú rúd segítségével egy nyíláson (csatornán) át urán üzemanyag-adagot juttat a reaktor belsejébe. Tőle balra a biztonságért felelős mérnök Geiger-számlálóval méri a radioaktivitást. In: A tudomány csodái - Az energia. Szerző: Mitchell Wilson és a TIME-LIFE szerkesztősége. Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1977.Workers load uranium slugs into the Oak Ridge nuclear reactor. Built as part of the Manhattan Project, X10 was the first-ever production reactor, and is now a National Historic Landmark. In: Life Science Library - Energy, 1963.

Az “atom-kályha” megrakása. A világ egyik legrégebbi atomreaktorán (Egyesült Államok, Tennessee, Oak Ridge) több mint 1200 nyílás van az üzemanyagrudak számára. A fényképen éppen az látható, amint egy technikus hosszú rúd segítségével egy nyíláson (csatornán) át urán üzemanyag-adagot juttat a reaktor belsejébe. Tőle balra a biztonságért felelős mérnök Geiger-számlálóval méri a radioaktivitást. In: A tudomány csodái - Az energia. Szerző: Mitchell Wilson és a TIME-LIFE szerkesztősége. Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1977.

Workers load uranium slugs into the Oak Ridge nuclear reactor. Built as part of the Manhattan Project, X10 was the first-ever production reactor, and is now a National Historic Landmark. In: Life Science Library - Energy, 1963.